Vårfix

blomster1
Kära läsare,
Här är det vårfixande med fönstertvätt, lite nya blommor och färskt kattgräs till Watson samt att cykeln fick en liten uppfräschning också. Nu är mycket av rosten borta och kedjan är oljad så nu är det bara att bege sig ut på äventyr. Förut var jag duktig med att cykla långt och ska börja med det igen.

Hur står det till med er uppe i Sverige och i Norge? Har ni börjat med ert “vårfix”? Det kan ju innebära så mycket det där med att städa bort vintern och den mörka årstiden och då menar jag även på ett inre plan. Jag tror på att det man gör i form av praktiska fysiska förändringar även påverkar ens inre, som en våg av något bra eller ett eko som speglar av sig till själen. Jag tror på att bägge sidorna talar till varandra men kanske på olika sätt.

Oftast börjar man med det inre för att skapa ändringar eller förbättringar i ens liv men det finns inget som säger att den andra vägen inte fungerar. Man gör som man vill och man gör som man känner för, vilket förresten är ett motto för mig. Friheten och integriteten att gå sin egen väg och följa sin egna vilja och att våga stå för det (utan att köra över andra såklart). Detta med att vara till lags kan hos många ha gått för långt och är oftast kopplat till en känsla av skuld eller att inte vara såsom man förväntas vara. Dessa sk. förväntningar är dock ofta delvis lite överdrivna i ens inre. En bra måttstock är att fråga sig själv vad man själv anser är ok och inte ok att begära av andra.

Om du upplever att du går runt och känner att du ständigt ger för lite eller gör saker du inte vill så är det dags att vårstäda i ditt inre och bli lite snällare mot dig själv. Sen att tvätta lite fönster på det eller att ge balkongen lite mer grönska skadar inte som det där lilla extra;)

blomster