Sushistället

omakase-tokyo-japanKära läsare,
Jag gick ut ikväll på det lokala sushistället som jag brukar gå till som drivs av en kinesisk familj. Vid det här laget efter alla år så har jag blivit en stammis här och är även kompis med hunden som normalt sett är väldigt reserverad (och nu uttrycker jag mig väldigt diplomatiskt angående hunden).

Här sitter jag ibland efter en dags jobb hemma och det känns bra att komma ut och få lite ombyte. Efter stängdags är det jag, hunden, familjen som driver restaurangen, kockarna samt några grannar som sitter här. De pratar alla kinesiska så jag börjar förstå rytmen i det kinesiska språket vid det här laget.

Det är ganska kul att sitta här och få ta del av en annan kultur då de är otroligt välkomnande och öppna. Vissa pratar inte franska eller engelska så det blir lite teckenspråk och liknande men det går bra. De brukar tända två värmeljus och ställa vid mitt bord och dra ner styrkan på taklampan då de vet att jag gillar det (visst är det gulligt?).

Ja jag trivs här som fisken i vattnet. Ikväll har ämnet handlat om Coronaviruset och de tycker att man ska inskaffa sig en ansiktsmask. Ja det är lite skrämmande med detta virus. Hur känner ni inför det? Det börjar bli lite väl mycket spridning nu vilket inte känns bra…Det var lite av dagens funderingar och uppdatering.

Nu är det snart dags att bege sig hemåt. Godnatt så hörs vi på linjerna eller via mail.