Myntets två sidor

Synsk

Kära läsare,
Igår ordnade jag en liten träff med 8 tjejer som bor här i Paris och tanken var att få filosofera lite tillsammans och prata om livet. Det gick väldigt bra och jag delade med mig av mina frågeställningar till tjejerna och fick intressanta svar. Några av frågorna löd "vad ger näring till din själ och vad gör dig lycklig?".

En annan fråga var "vad gör dig nedstämd?" och en tredje fråga som jag ställde som vi kommer att diskutera nästa gång är vilka spår lämnar du i ditt liv? D.v.s andra människors minnen, upplevelser och känslor om dig, hur ser den bilden ut? Den frågan tog alla med sig hem och den ska få mogna ett litet tag innan jag styr upp en till filosofisk träff med tjejerna.

Det var ett riktigt internationellt gäng med en från från Korea, en från Kina, en från Usa, en från Sverige och två från Finland. Det blev en hel del intressanta svar och många av svaren på detta med vad som föder ens själ handlade om att vara kreativ, att vara i samklang med sig själv och relationen till andra människor. Vi pratade om varför människan dras till andra människor och varför vi är sociala varelser.

En primitiv orsak är ju artens överlevnad t.ex. I grupp är man starkare mot eventuella hot. Nu ser det ju lite annorlunda ut i dagens samhälle men ensamheten är fortfarande något som många mår väldigt dåligt av. Särskilt den ovalda ensamheten. Den ensamheten som man väljer är däremot oftast en känsla av utrymme och frihet.

En av tjejerna sa det så bra med att nämna det engelska uttrycket "alone" och "solitary" vilket är bra ord för att visa på ensamhetens olika sidor. Solitary är något man väljer att vara. Det är alltså myntets två olika sidor som hör ihop i en helhet som ett begrepp men så betyder två helt olika saker på en och samma gång.

En liten tröst till de ensamma därute är att det finns många människor som längtar efter att få vara ensamma och att få utrymme men som inte får tid eller utrymme till det eller som befinner sig i andra situationer som gör att deras egna frihet och val är begränsade. Det kan vara bra att tänka på, myntet har två sidor och jag får ta del av bägge i mina samtal med vissa av er. Önskar er alla en underbar helg och kom ihåg att ingen egentligen är ensam, sett utifrån ett större perspektiv.

Alva spådam Sverige Norge bra spådam synsk spådam hade rätt spåkone finner borttappade ting Triffsikker spåkone spådame Norge medial Sverige medial astrologi spådomar spørsmål om kjærlighet ærlige svar ärliga svar spørsmål om utroskap nøyaktig träffsäker, er han utro finn ut er hun utro finn ut gravid eller icke