Men hallå solen!

Résultat de recherche d'images pour "animated gif tarot"Kära läsare,
Hur har arbetsveckan sett ut för er? Saknar ni sol och ljus? För många av oss så är den mörkare årstiden även trötthetens årstid. Många har brist på energi och även brist på D-vitamin.

Som ni säkert vet så ska man inte ta D-vitamin om man inte har brist på det (till skillnad från t.ex. C vitamin som man bara eliminerar ifall man skulle ha för mycket av det).

Den största källan till D-vitamin är just solljus och solen lyser med sin frånvaro ett litet tag till. Här under kommer lite  information som jag kopierade från Må Bras hemsida angående brist på D-vitamin (och nej detta är inte ett sponsrat inlägg!).

Här är 6 tecken som kan tyda på att du behöver mer D-vitamin:

1. Depression

Kvinnor med låga nivåer av D-vitamin löpte dubbelt så stor risk att drabbas av depression jämfört andra, enligt en studie i The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

2. Högt blodtryck

D-vitamin är viktigt för hjärthälsan och bidrar bland annat till att hålla blodtrycket på hälsosamma nivåer. Om du inte får i dig tillräckligt så kan blodtrycket höjas.

3. Svaga muskler

Om du märker att du inte kan lyfta lika tungt i gymmet längre kan det bero på att du har drabbats av D-vitaminbrist.

4. Trötthet

Låga halter av D-vitamin medföra att du känner sig tröttare och mer orkeslös, enligt en studie från 2012, som publicerades i Journal of Clinical Sleep Medicine. 

5. Dåligt humör

D-vitamin påverkar må-bra-hormonet serotonin, så om du ofta känner dig arg eller irriterad så kan det vara ett bristsymptom.

6. Sämre uthållighet

Vissa studier tyder på att uthålligheten hos idrottare är lägre om de har brist på D-vitamin, skriver Women’s Health.

Den bästa boten mot trötthet och mörka vinterdagar är så klart att prata eller skriva till Alva, det vet ju alla vid det här laget eller hur? Det var allt för idag. Vi hörs och skrivs!   

   

   animated-sun-image-0246animated-sun-image-0246animated-sun-image-0246animated-sun-image-0246animated-sun-image-0246animated-sun-image-0246animated-sun-image-0246