Lite om hyfs på linjerna och i mailen – höns och tuppar undanbedes

Edvin__brudarnaKära läsare, Jag trivs väldigt bra med mitt jobb som spådam och med er som ringer och skriver till mig. Tycker att jag är lyckligt lottad som har så fina kunder. Det må låta som fjäsk men det är sant. Dock så händer det ibland att jag råkar ut för personer som på något vis inte respekterar vissa regler eller innehar särskilt mycket hyfs. Exempel på detta är t.ex. en flåsande man som mycket väl vet att detta är en spålinje och inte en sexlinje men likväl fortsätter att ringa, senaste gången han ringde så blev jag riktigt förbannad så nu har det varit tyst, ringer du igen så vet du att jag kommer att ta till åtgärder. Jag får ibland samtal från folk som är upprörda över något och det har hänt att personen känner för att skälla på mig och jag kan ta det men bara till en viss gräns, jag är här för att lyssna och hjälpa till men jag är inte här för att ta vad som helst, jag kommer att säga till på skarpen. Ibland har jag personer som ringer som jobbar inom samma bransch vilket jag tar som en komplimang och tycker är trevligt, dock så kan det hända att någon ibland ska testa en på ett sätt som inte känns genuint eller ibland på ett ganska så fräckt sätt. Som idag då jag fick ett samtal som inte alls var trevligt och undertonen av aggression tyvärr fanns där. Jag vet att det är endast ett fåtal av oss som jobbar med detta som kan leva på det och att det finns en hel del konkurrens i denna bransch och att det leder till en del avund bland vissa, min kommentar till det är att jag inte kommer att lägga energi på att delta i någon som helst hönsgård av det slaget. Nog sagt om detta och summering av dagens inlägg blir: hönsgårdar av alla dess slag och tuppar som tror sig ha ringt något annat än en spålinje undanbedes bestämt.