Konstutställning med Sophia

IMG_3596

 Kära läsare,
Idag blev det senare än vad jag hade tänkt mig (kom inte hem i tid tyvärr). Jag och vår spådam Sophia gick till Edgar Degas utställning i Orsay muséet för att se Edgar Degas teckningar och en hel del andra verk.

IMG_3598

Det var otroligt fascinerande och som vanligt så var jag sen så jag hann bara med en dryg timme men det gav en hel del faktiskt. Är nu väldigt inspirerad att ta tag i målandet och ritandet igen. Gjorde faktiskt en parafras av Degas när jag gick på Konstskolan i Stockholm och det ledde till att jag känner mig närmare hans verk sen dess.

IMG_3625

Trots att min målning ligger och dammar i min mors källare sen tio år tillbaka så känner jag (kanske ännu mer) ett behov av att ta vara på den inspiration jag fick med mig idag och jag blev väldigt nyfiken på honom som person och vem han egentligen var..

IMG_3624

Samma gäller för Sophia som också målar och vi pratade en hel del om honom och alternativa teorier kring honom och hans liv. Vi avslutade kvällen på ett fantastiskt brasserie i 6:e distriktet som gav oss känslan av att befinna oss i gamla Paris, en total tidsresa, närmare bestämt i skiftet mellan 1800 och 1900.

IMG_3621

Magiskt var ordet och stället hette La Palette, så passande men inte planerat (betyder "palett" på svenska).