Karantänliv dag 37

AprilConfinementhome

Kära läsare,
Idag är det 37 dagar sen jag kom hem från Strasbourg och sen dess har jag suttit hemma då de dagen efter stängde ner i Frankrike för att bekämpa detta djävulska virus. De positiva effekterna av nedstängningen är luftkvalitén som vanligtvis är rätt så usel i Paris. Nu på kvällarna så öppnar jag fönstret och tror att jag är någonstans nära skogen och uppe i norr, det är så fräsch luft!!

Jag kan även se hur piggare Seinefloden ser ut nu, nästan så att man kan hoppa i för ett dopp! Jag bor bara runt 15-20 meter från den så luften är extra fräsch och blundar man så kan man nästan tro att man är ute till sjöss. Ovan kan ni se lite bilder från de senaste dagarna. Det är hur karantänliv kan se ut. Man lägger märke till att blomman har fått vackra nya ljusgröna blad, som om den ler mer nu när ljuset är starkare då det annars är flygplansutsläppen som ägger sig som lager i skyn och skymmer en del av solens strålar (ja så är det faktiskt) och sen har jag även bytt ut mot en större kruka med ny jord. Watson är med och tränar med mig och hans senaste rutin är att hoppa upp på träningscykeln.

Det blir träning i princip varje dag här nu och en hel del Skypesessioner med vänner och då passar man på att klä upp sig lite och gärna något färgglatt och blommigt istället för svart. Jag tog kort för utvecklingen av Corona i Norge och i Sverige under de kommande veckorna. Det är bilden med två kort och den vänsta är för Norge och den högra för Sverige. Jag använde de kort som jag fick i Julklapp som är jättestora och heter "The Sirian Starseed Tarot".

I häftet för tolkningen av kortet står det bl.a. följande: "After a time of upset and stormy days, the soul seeks calm and restoration. Training the chattering box of the left brain through meditation, hibernation, and silent introspection, we are capable of achieving new perspectives, objectivity and a place of peace." Detta kort stämmer bra överens med min känsla över utvecklingen i Norge under den kommande tiden. Det lugnar ner sig stadigt men det är fortsatt viktigt att följa rutinerna med distans och hygien för att undvika att det tar fart igen. Läget är redan bra men blir riktigt bra om ca. en vecka.

För kortet jag fick för Sverige står det bl.a. i häftet att: "Pure energy in his suit, the Adept moves along path of earthly experience, filled with vitality and determination to advance in his sphere of influence." He is passionate, at times impulsive, filled with vitality and determination to advance in his sphere of influence." Här tycker jag att Sveriges metod att hantera viruset beskrivs ganska klockrent. Ett djärvt och modigt men aningen våghalsigt tillvägagångssätt att angripa situationen på men som ändå leder fram till framgång tack vare erfarenhet och övertygelse. Jag känner att kurvan svänger ner ganska så snabbt om ca. 10 dagar och då speciellt i Stockholm och då är fallen plötsligt väldigt få.

Det var allt för idag. Ni når mig på linjerna som vanligt och via mail, vi hörs och skrivs.

Jag lägger upp en ny astrologisk analys hör på sidan inom kort, så håll utkik:) Önskar er en fin Onsdag i hela norden!!

/Alva