Julen är på intåg…

EiffelbleublancrougeKära läsare,
Vi närmar oss Julen och en av de mysigaste månaderna på hela året. Imorgon åker julpyntet upp, något före advent men vad spelar det för roll egentligen om man är lite tidigt ute eller hur? Det är inget i jämförelse med julpyntet i stan som börjar långt före December. Livet rullar vidare trots allt det som skett här med terrorattentaten. En vän till mig sa till mig för ett par dagar sen när vi sågs för att han ville bli spådd att han vägrar vara rädd och jag såg allvaret i hans ögon, han vägrade verkligen vara rädd, det fanns inga tvivel i hans blick eller uttryck. Sen är han ju en Stenbock och född nära Vattumannen så jag tänker nu i efterhand att det förstärker säkert hans viljestyrka till att hålla fast vid ett ideal som han anser sig vara riktigt och viktigt. Måste säga att det kändes väldigt bra att höra och se hans bestämdhet just i det läget. Det får mig att tänka på att vi Stenbockar som är födda i sista dekaden nog kan vara ganska så bra på att hålla oss till det vi verkligen har bestämt oss för och att det kan inge en stark känsla av trygghet till de som behöver det. Själv så satt jag där och hoppade till minst två gånger vilket kändes märkligt och nytt likt ett beteende som plötsligt besöker mig men som inte är där för att stanna. Jag satt och "skannade" av varenda person som dök upp på cafét, en minst sagt irriterande syssla och jag planerar att lägga ner den snarast. Hursomhelst låt oss förbereda oss inför Julen och dela med oss av vår känsla till de på andra sidan. God natt så hörs vi imorgon eller i veckan eller när ni känner för det:)

Bilden tog jag idag på min joggingrunda. Eiffeltornet lyser i blått, vitt och rött för Frankrike och franska flaggans färger efter attentatet. Det röda syns dock inte på bilden men det fanns där:)