Husdjur får inte bli våra accessoarer

Han ser arg ut här men det är bara för att han ska bita tag i borsten som han brukar göra innan jag får borsta honom...
Han ska ha kontroll över borsten helt enkelt!

Kära läsare,
Tänkte skriva lite om våra kära husdjur och lite tankar kring dem. Jag har haft husdjur sen barnsben och kan inte tänka mig ett hem utan ett eller flera husdjur. Eftersom jag bor mitt i stan och reser en hel del så kan jag inte ha hund som jag brukade ha när jag bodde i Sverige. Jag har därmed blivit en av de där personerna som ska klappa alla hundar jag möter ute, likt dom. Funderar även på att erbjuda mig att vara hundvakt i området där jag bor, det skulle vara kul för katten också tror jag. Som gammal hundägare till en Schäferblandis så har jag lärt mig vikten av att aktivera sitt husdjur för att det ska må bra och detta är något som jag tänker på när det gäller min katt också. Tänker då speciellt på det faktum att min katt är en innekatt och det kan bli tråkigt för honom att bara gå runt inomhus. Ett råd till er som har innekatt är att ha det som regel att avsätta lite tid för katten varje dag med lek och pälsvård etc. Jag kan se på min katt hur han skiner upp när man tar sig lite tid för honom och han får vara i centrum. Det krävs ganska lite men ger mycket. Jag har som vana att prata med mina husdjur också vilket uppskattas och min katt reagerar som en tok om jag säger att det är dags att äta eller att leka:) Husdjur får inte bli en accessoar och mår bäst av att känna sig som självklara familjemedlemmar.