Hitta motivationen – vardagens små morötter

Min käre vän Watson brukar förgylla styrketräningen hemma.

Hur är det nu igen med motivationen kära läsare? Tränar ni regelbundet? Själv försöker jag hålla igång men det är ju inte så himla kul alltid för att vara ärlig. Detta gäller nog för det mesta här i livet som man inte får gratis så att säga, det man måste kämpa lite för kan ibland behöva lite variation och uppfinningsrikedom för att det inte ska bli alltför tråkigt. När det handlar om träning så brukar jag försöka variera med powerwalks, joggning och styrketräning och alltid med bra musik i hörlurarna, annars blir det svårt. Dessutom brukar jag försöka ha på mig något uppiggande såsom denna rosa regnjacka som jag köpte i förra veckan för halva priset på Esprit (nu låter det tyvärr onekligen som reklam).

Små enkla knep såsom en ny regnjacka inför joggingrundan en grå och regnig dag piggar upp en lättroad person som mig själv...

Det är sällan jag har på mig så pass starka färger men det piggar upp tycker jag. I mitt arbete som spådam är det viktigt att ha tillräckligt med energi för att göra ett bra jobb, därför är livets enkla ting såsom just glada färger, naturen och träning något lättsamt och en energikälla för mig för att balansera upp det djup som man oftast sjunker in i vid en konsultation. Balans mellan det lättsamma och det mer krävande djupa är väldigt viktigt med andra ord. Lite tips på hur man kan förgylla vardagen med små enkla knep och vardagliga små “morötter” är:

Svårt att gå upp på morgonen = Köp ett extra gott kaffe och en extra god frukost, förbered gärna kaffet så att det bara är att trycka på knappen på kaffebryggaren.

Svårt att hantera en viss person på jobbet eller i ett annat sammanhang som är svårt att undvika = Du behöver inte ta in personer vars energi är negativ in i din personliga sfär, träna dig själv i att visualisera hur din egna personliga yta och sfär är i harmoni, allt utanför det är just utanför det och inget som ska behöva inkränkta på ditt välmående.

Svårt att hitta glädjeämnen i vardagen = Ta till enkla medel såsom det kreativa. Ta med dig ett ritblock eller anteckningsblock och bege dig till ett kafé, rita eller skriv, för över dina inre tankar på papper, de kan ge dig en hel del svar om vart du befinner dig just nu i ditt liv. Planera framåt, planer brukar vara uppiggande.