Astrologiska observationer – era personlighetsdrag

Stars Space GIF - Stars Space Sphere GIFs spåkone finner borttappade ting Triffsikker spåkone spådame

Kära läsare,
Här kommer lite trevligare läsning än allt det som vi hör på nyheterna nuförtiden. Det är mina astrologiska noteringar baserat på mina samtal och mail med er samt alla de personer som jag har i min närhet. Det finns väldigt mycket att skriva om så det kommer säkert flera liknande inlägg längre fram. Nu kör vi igång!

spåkone finner borttappade ting Triffsikker spåkone spådame

Väduren Dynamiska är ni och väldigt viljestarka. Om ni har bestämt er för att det ska vara på ett sätt så ska det bli så, oavsett hur svårt och omöjligt det verkar vara. Den som säger till en Vädur att något är omöjligt kommer att få denne att bli ännu mer motiverad att följa sin plan. Många av mina kunder och vänner som är födda i detta tecken har mycket bra humor. Man har sällan tråkigt med en Vädur och det sociala är väldigt viktigt för er. Ni har ett humör som kan svänga en hel del, speciellt om ni inte har ätit ordentligt så kan det låga blodsockret leda till ett kraftfullt åskväder och då kan det vara bra att ha ett kex att bjuda på eller en chokladbit som första hjälpen:) Det finns en intressant blandning av lugn och icke lugn hos er som turas om att ta plats och intressant nog står det inte mycket om det i astrologiböckerna trots att detta drag är väldigt tydligt hos de flesta av er. Ni har något mystiskt över er och intressant nog så kan det ta lite tid att upptäcka det eftersom er sociala sida är väldigt lättsam och öppen.

 

Oxen Här har vi kraftfulla personer med full fokus på framtida mål, både långsiktiga och kortsiktiga. Den uthållighet som ni har är något extra. Dessa tecken är sega, uthålliga och slitstarka både fysiskt och psykiskt. Ni har ett behagligt sätt att prata på och tar på er ansvar som ingen annan (förutom Stenbockar såklart). Just ansvar och göra rätt är ibland något som kan bli en börda för er då ni tar på er för mycket åt gången. Att vara plikttrogen och högpresterande är bra men ingen mår bra av att hela tiden tänka på alla andra och allt behöver inte vara på plats hela tiden. Kära Oxar, ni måste även vila och ta hand om er själva ibland! Många lutar sig mot er men vem lutar ni mot? "Kapabel" är ett ord som så väl beskriver er. Detta med att vara flexibel och våga ta risker är nog inte er starkaste sida och ni tenderar att ta det säkra före det osäkra vilket ibland kanske leder till att ni går miste om saker som hade varit bra för er. Så passa på att ta ut svängarna lite mer för att uppnå nya resultat i saker som du vill ändra på.

 

Tvillingen Här har vi alldeles speciell energi som känns som kolsyra, det bubblar om er på ett trevligt sätt om er. Tankeverksamheten går på högvarv med allt från siffror, fakta och era oerhört fullspeckade agendan men ibland har ni svårt att bromsa tempot som kan leda fram till utbrändhet, ångest, sömnproblem och en orolig mage. Ni älskar spel, aktiviteter och mentala utmaningar och mår bäst av att ha mycket att göra och gärna under dygnets alla vakna timmar. Oftast har ni ett charmerande sätt som får folk att direkt tycka om er. Det finns en annan sida av er och den är inte alltid lika bubblande och den sidan kommer oftast fram då ni känner er överarbetade mentalt sett vilket kan leda till ett kontrollbehov som går utöver er närmaste omgivning. Man kan se på det som kvicksilver som är Tvillingens metall; det är svårt att få kvicksilver att hålla ihop och det är den känslan av splittring som leder fram till att Tvillingar ibland vänder om i 180 grader och den charmerande sidan ersätts av en kommendör. Som tur är går det oftast över snabbt och då återgår ni till att vara oemotståndliga!

 

Kräftan Här har vi det hjälpsamma tecknet med helande krafter. Ni visar er värme genom att finnas där och ni erbjuder ofta er hjälp till de som ni tycker om. Ni kan verka lite tuffa eller nonchalanta på ytan till en början men oftast är det ett sätt ni har innan ni har tillit till en ny person. Om ni känner att ni kan lita på någon och ni tycker om henne/honom så kommer en betydligt mjukare och varmare  sida fram. Den kärlek och lojalitet en Kräfta kan visa är verkligen speciell. Dock är det även som så att om ni inte gillar en viss person och då är det kalla handen som gäller och där kan ni ta ut svängarna ordentligt med ett beteende som kan verka lite väl onödigt och dramatiskt med både hårda ord och ett tydligt avståndstagande…Dock så är detta ett vattentecken och vattentecken tenderar att vara mycket av allt när det kommer till det känslomässiga. Med åren mjuknar Kräftans hårdare skal och då är det få som kan mostå dessa kärleksfulla väsen som alltid finns där vid din sida på gott och ont. Kräftan agerar från hjärtat och en stark beskyddarinstinkt som får deras nära och kära känna sig väldigt trygga i deras närhet.

 

Lejonet Här är känslorna stora och dramatiska och de flyger runt åt alla håll. Lejonet är maxat hela tiden och då kanske ni undrar av vad? Det kan vara glädje, kreativitet, humor, depression, ilska eller sorgsenhet. Fokus tenderar att handla om dem och de problem de har. Mina Lejonkunder och vänner har inga problem att leva ut sina känslor och uttrycka sina åsikter om allt mellan himmel och jord (förutom de med aspekter i deras personliga horoskop som bromsar denna tendens). Det finns något befriande med Lejonets förmåga att köra på sin egna linje då de inte bryr sig om begränsande regler och måsten men detta kan såklart leda till överdrifter och irrationellt beteende. Uttrycket "My way or the highway" stämmer väldigt bra in på detta tecken. Ett Lejon som inte får som han eller hon vill kommer att ge uttryck för det på det mest dramatiska och utåtagerande sättet och som spådam och vägedare kan man ibland hamna i skottlinjen för detta trots att man bara vill hjälpa till:) På plussidan så är dessa tecken väldigt underhållande och levande på ett sätt som imponerar.

 

Jungfrun En intelligens som imponerar och en stor gnutta cynism utmärker detta jordtecken som representerar mer brännande lava än ljummen jord. Här har vi personer som är starka men samtidigt sköra men skörheten är väldigt specifik. Skörheten kan handla om väldigt specifika saker såsom en rädsla för sjukdomar eller bakterieskräck. Jungfruns kända petiga sida är nog också oftast fokuserad på vissa saker eftersom de i övrigt kan vara ganska stökiga och ha det ganska så rörigt här och där. Det finns personer i detta tecken som är väldigt noga med att glasen i skåpet ska stå i en exakt linje samtidigt som de inte bryr sig alls över att disken har stått orörd i en vecka. Ja det är just det där specifika som de fokuserar på. Det positiva är att de kan se just det där specifika i dig och ta fram det, analysera det och leverera sanningar som ingen annan kan. Om Jungfrun fokuserar på något så vet de i princip allt om ämnet i fråga, inga stenar lämnas ovända här. Dessa personer blir bäst i det fält de väljer att fokusera på, förutsatt att de inte blir distraherade av någon detalj på vägen.

 

Vågen Min erfarenhet av detta tecken är att ni ofta har en speciell relation till omvärlden där ni iakktar saker och ting från ett visst avstånd. Vågen ser allt men väljer ut vad denne vill se, låter det knepigt? Ja det är ett ganska så mystiskt tecken. Detta tecken väljer vad denne vill visa och inte visa, helhetsbilden träder sakta fram och ifall man är en person som inte har tålamod så är detta inte rätt tecken för dig. Vågen kan överraska med plötsliga infall av humor, humör och uttryck. Vågens livstempo är oberäknerligt och deras sinne ganska så lynnigt. Vågen själv tycker nog inte det men omgivningen kan ha svårt att förstå sig på detta tecken ibland eftersom de inte är förutsägbara. Vågens humor är udda och deras stil oklanderlig. Vågen är elegant och attraktiv och vet oftast om det. Detta tecken har sällan dåligt självförtroende men ibland kan de fastna i funderingar som gör att de kan ge intryck av att vara drömska och ganska vaga i sin kommunikation med andra. Vågen är väldigt mottaglig för allt det estetiska och vackra runtomkring och väldigt många som är födda i detta tecken är duktiga konstnärer, musiker, designers etc.

 

Skorpionen Styrka och intensitet hittar vi i mängder här och det kan vara uppenbart eller dolt. Det finns ett stort antal Skorpioner som faktiskt har en ganska så samlad och lugn framtoning vilket kanske inte är det man läser om i böckerna. Det är något kraffullt i de lugna Skorpionernas sätt iakkta världen på, de ser på den med visdom och med skärpa. De mer utåtagerande Skorpionerna är snarare mer högljudda och rastlösa och det är intressant hur detta tecken kan har helt vitt skilda drag men ändå heta samma sak. Efter flera års funderingar och erfarenhet av detta tecken så ser jag ett samband mellan den utåtriktade Skorpionen och den mer introverta Skorpionen och det är att de är väldigt mycket av det de är, d.v.s om de är pratsamma så är de extremt pratsamma och är de blyga så är de extremt blyga etc. Det är som ett turbofilter kan man säga, allt blir "mer". Jag har mer vänner i detta tecken än kunder men jag har kunder som ställer frågor om andra Skorpioner som ofta handlar om kärlek vilket kanske inte är så konstigt eftersom de har en alldeles speciell förmåga att dra till sig beundrare med sitt mystiska och självsäkra sätt.

 

Skytten Dessa tecken är väldigt underhållande och levande på alla sätt och vis. Det händer ofta en hel del kring er och ni letar efter platser och människor som har den där extra magin. Många av er är väldigt pratsamma och har väldigt bestämda åsikter om det mesta. Ni har även ett uppflammande temperament och känslorna flödar fritt. Era mål är höga och stora. Småsaker och detaljer är inte er melodi, ska det vara så ska det helst ske snabbt och det ska göra stor skillnad. Ofta är ni övertygade om att er åsikt är den rätta och ni älskar att diskutera och debattera. Eftersom ni har väldigt mycket energi psykisk och fysisk energi så måste ni hålla er sysselsatta för att må bra. Skyttar gillar att fäktas lite med sina ord och ideologier och kan ibland bli lite väl dogmatiska. En dragnng till överdrifter är också något som är kännetecknande för dessa tecken samtisigt som just dessa överdrifter kan leda fram till imponerande resultat, särskilt i er karriär. Skyttar vill väl men ibland säger de saker som inte är helt genomtänkta och det an leda till missförstånd och konflikter. Skytten är en vänlig själ och vill människor gott och man har sällan tråkigt i deras sällskap då de är otroligt underhållande.

 

Stenbocken Detta tecken är inte alls lika strikt och allvarligt som det sägs. Här har vi en hel del galenskap och okonventionella personligheter faktiskt. Jag upplever en stor skillnad mellan dekaderna här. Den första dekadens Stenbockar är att ett hårt virke. De har fokus på det som är äkta och det som passerar deras filter (och detta filter kan vara ganska så tjockt). Den första dekadens Stenbockar har en skärpa som ingen annan och de är väl medvetna om det. De är har Skyttens ganska så självsäkra hållning men de har inte behov av att visa det lika tydligt som Skytten gör. Den andra dekadens Stenbockar är mer konventionella och det ska vara ordning och reda i deras liv samtidigt som de tar ut svängarna ordentligt på vissa specifika plan och det kan vara allt från mat, musik och underhållning. Den sista dekadens Stenbockar har starka drag av nästa tecken som är Vattumannen och här kan man se tydliga drag från Vattumannens fixeringar vid saker och ting. Dessa Stenbockar är okonventionella, intelligenta och oftast lite "galna". De har mycket humor och en tendens att överdrifter, både bra och dåliga sådana.

 

Vattumannen Här har vi ett tecken som känns som ren syre. Vattumannen är ett lufttecken och det känner man tydligt av när man umgås med dem. Känslan av att öppna ett fönster och frisk luft strömmar in, så känns det att ha med dessa personer att göra. Här kan det dock bli för mycket syre och då kan man bli lite yr. Det är oftast Vattumanen själv som gör sig själv yr då tankarna snurrar åt alla håll och kanter. Här har vi den typen av personer som ser allt men som inte visar att han eller hon ser allt. De är intelligenta dessa tecken och de är underhållande på ett alldeles unikt sätt. Detta är personer som kan hitta oslipade diamanter och oupptäckta talanger. De är sociala samtidigt som de har ett stort behov av ensamhet. En Vattuman som inte får vara själv och i perioder kan bli ganska så odräglig emellanåt eftersom de inte får tid till att ladda sina mentala batterier. Det är egentligen inte så konstigt eftersom deras hjärnor är kopplade till universum och galaxer långt långt borta. Ibland kan man undra ifall Vattumanen verkligen tillhör jorden eller om de kommer från en annan planet och det är just det som gör detta tecken väldigt fascinerande.

 

Fiskarna Det sägs att detta tecken har lite drag av alla tecken i sig och det stämmer väldigt väl tycker jag. Här har vi mångfacetterade personer som kan överraska med sidor som man inte visste fanns där. Ibland är det svårt att få grepp om er eftersom ni spenderar en hel del tid i era dagdrömmar och andra tankar och ganska ofta är dessa tankar grubblerier eller rädslor som ni försöker lösa. Ibland känns verkligeheten lite för hård för er att hantera eftersom ni inte bara bär på era bekymmer utan axlar även på er andras bekymmer och då kan ni dra till med flyktbeteenden som inte är så sunda. Här har vi ett stort antal attraktiva personer som är födda i detta tecken och det är något i deras ögon som har ett speciellt djup. Ni har en charm som är både är mjuk, vass och lekfull. Fiskkvinnor är kända för sin attraktonskraft och de är oftast väl medvetna om den effekt de har på sin omgivning Era omvårdande drag är välkända och det finns många som är födda i detta tecken som jobbar inom hälsovården och i andra yrken där man hjälper andra människor. Er intuition är knivskarp och medfödd.

 

Av: Alva