Astrologiska noteringar 21/7-31/7

astroKära läsare,
Här kommer mina astrologiska noteringar för den 21:a t.o.m. den 31:a Juli.

Mars retrograd i Vattumannen provocerar fram en hel del uppror hos dem som är födda i tecknet eller har mycket Vattuman i sina personliga horoskop. Det kan råda en krigisk stämning och istället för att kämpa för rättvisa så kan det i nuläget vara så att man kämpar av ren trots men utan mål. Plötsliga känsloutbrott, aggression och elaka ord kan florera och skapa osämja. De som känner sig påverkade av denna aspekt gör bäst i att försöka undvika kontakt med personer som de irriterar sig på eftersom denna aspekt kan leda fram till konsekvenser som varar under en lång tid.

För Skorpioner eller personer med tydliga Skorpionaspekter i sina personliga horoskop är det äntligen en tid som känns enklare. Du känner dig inte fängslad längre och kan äntligen fortsätta med att jobba på din karriär och andra mål i livet som kanske stått still ett tag. Även den andliga aspekten känns friare nu, som om en dörr har låsts upp och nya inre rum väntar på att utforskas.

För Lejon eller personer med tydliga Lejonnaspekter i sina personliga horoskop är tankeverksamheten i fokus nu och nya idéer blomstrar. Detta gäller även kommunikationen med andra personer som är smidig och nya vänskaper kan byggas. Dock så vänder det tydligt efter den 26:e Juli då det istället kan bli så att humöret börjar svikta och självförtroendet inte är på topp. Det finns risk för missuppfattningar och önödig stolthet i konflikter. Missuppfattningar och dramatiska tankegångar kan ställa till det för dig så tänk efter en gång till innan du skickar det där mailet eller säger det som du ville säga. Efter den 19:e Augusti är det dock över och allt blir plötsligt väldigt bra igen och du kommer tillbaka med full kraft.

Stackars Stenbockar under denna tid. Det är inte mycket som går din väg när det gäller att få som du vill. Det känns som om det står en sträng energi bakom dig och talar om för dig vad du gör fel och vad du borde göra. Denna stränga energi är din hemplanet Saturnus som drar i dig på ett mindre behagligt sätt och får dig att känna att det är svårt att få flyt i livet. Saker är kraftigt försenade och ditt tålamod börjar ta slut. Det vänder efter den 6:e September så håll ut och tänk på att du är ett av de absolut mest slitstarka tecknena. Det sägs att Stenbockar kan till och med svälja spikar, med andra ord så kan inte ens Saturnus ställa till det för dig till den grad att du ger upp. Upp med hakan och fortsätt att klättra upp för det där berget.

För Jungfrun och personer med starka Jungrfuaspekter i sina personliga horoskop är det dock mycket trevligare tider nu. Kärleken blomstrar och du kan bli riktigt kär. Det är en sommar som du kommer att minnas. Detta är tiden då humöret är på topp och du drar till dig personer, både inom vänskap och i kärlek. Njut och stötta de runtomkring dig som kämpar det tyngre aspekter i sina horoskop än vad du gör!

För Kräftan är det nu det gäller att visa sin fulla potential, passa på fram till den 22:a Juli att göra klart sådant som du jobbat på ett tag för efter det kan energin eller inspirationen avta lite grann.

/Alva