Alvas astrologiska analys – 1:a Oktober fram till den 15:e Oktober

Alvasastrologiskabild2018

 

Saturnus frammarsch i Stenbocken leder fram till lärdomar, särskilt för de som har tydliga Stenbocksaspekter i sina horoskop. Det kan kännas som om livet satt en på skolbänken och att man måste förhålla sig till en hel del regler och utmaningar. Många viktiga drar ut på tiden och trots ambition och målmedvetenhet så ligger resultaten bortom synhåll. Det är segt helt enkelt och det är lätt att tappa humöret efter ett tag. Trösten i det hela är att de ansträngningar som görs under denna tid öppnar upp för framgång som bygger på en stabil, stadig och långvarig grund.

För de som har tydliga Vattumamaspekter i sina horoskop: Mars avancerar och tar mer kraft in i Vattumannens tecken vilket banar vägen för rebelliska ageranden, fokus på orättvisor, nytänkande och problemlösning utifrån ett humant perspektiv. På ett personligt plan handlar det om att sätta gränser för sånt som inte känns rättvist och som inskränker på ens integritet. Plötsliga infall och humörsvängningar är att vänta.

Detta är på många sätt Skorpionens tid, på gott och ont. För de som har tydliga Skorpionaspekter i sina horoskop väntar en tid av ALLT. Ja, det är inte lätt att dras med och hålla tempot i denna märkliga tid som Skorpionaspekterade personer går igenom men det är stärkande och i allra högst grad utvecklande på många plan. Med Venus i retrograd från den 6:e Oktober går det inte som man hade hoppats i kärleksrelaterade ting. Det är personer som kanske dyker upp som inte är bra för en medans de man vill nå fram till är på något vis inte tillgängliga. Det blir svårt att få ett fungerade kärleksliv utan konflikter. Denna konflikt kan även pågå i det inre med gamla minnesbilder eller andra krafter som drar en bakåt och skapar frustration. Dock så finns räddarna Jupiter och från den 11:e Oktober även Merkurius som finns där för att bringa klarhet över situationen till den den grad att sen Skorpionaspekterade/påverkade personen kan resonera kring sina missöden och höja sig över eventuella missöden på vägen som leder fram tll en alldeles ny fas i deras liv. Djup kunskap kring vad det egentligen handlar om är ett uppvaknande, en klar känsla. Stunden då Skorpionen höjer sig över det mörka, lyfter och blir en örn, såsom det skrivits om i många böcker, sker för många under den kommande tiden och vackert är bara förnamnet på det som sker.

För de som har tydliga Oxeaspekter i sina horoskop så är denna tid ganska utmanande på många plan. Det gäller särskilt beslut gällande kärlek och även karriär. Kanske undrar du "Varför ska det vara så himla svårt och varför blir det motsatt från det jag ville ha?".  Det är en tid då det inte flyter på men håll ut för det lättar i början på November. Fram tills dess gör du bäst i att hålla dig till människor och miljöer som du känner till väl och som har en slags långsam energi. Nya flyktiga energier kan leda fram till fel beslut och val. Håll dig till det jordliga, det lugna och det stabila som byggts upp över lång tid, åtminstone fram tills Oktober är över. Pålitliga människor och trygga val är nyckelordet för dig nu för att undvika alltför mycket problem.

Av: Alva