Uppföljning – Katten Tuffis är hemma igen

Image result for black cat sign

animated-cat-image-0300

Fick ett mail en tid sen tillbaka angående katten Tuffis som varit bortsprungen. Det var mamman till lilla pojken som saknade sin katt som skrev till mig. Jag har strykt alla namn och platser, säkert skulle det vara ok att jag postar det men vill lägga upp detta nu när jag har tid och tar det säkra före det osäkra så att säga då jag lägger upp det i all hast innan jag går ut en sväng.

Delar av mailkonversationen nedan:

25/7/2018 Hej, Jag har en svart katt vid namn Tuffis som är ca 2 år. Han är kastrerad och har varit borta ca 1 månad nu. Ingen i området har sett honom bara två har sett en svart katt men har inte varit säkra. Han brukar vara borta men bara 1 vecka som mest. Och nu med värmen är man mer orolig. Vi har varit ute och letat men man vet ju inte åt vilket håll man ska söka åt. Kan du läsa av om han lever eller är skadad och om du kan se vad det finns runt omkring han skulle det vara en bra hjälp.

Mvh —–

29/7/2018 Hej igen! Tittade igenom dina tidigare mail och fick svar på det jag ville ha (ålder och färg). Beklagar åter mitt sena svar, jag brukar svara inom två dagar maximalt men denna gången lyckades jag faktiskt glömma bort ditt mail… så det var väldigt bra att du hörde av dig till mig igen. Här kommer mitt svar. Jag ser att Tuffis är vid liv. Denna gången verkar han ha gått längre dock. Du skrev i ditt första mail att han försvann i —–. Jag känner att han gått längre än så. Bifogar en bild härunder på där jag känner att han är. Jag ser att han verkar varit missnöjd med något på hemmaplan, en hund eller en dominant katt. Han verkar vara hos ett äldre par som bor i hus och ganska så avsides. Jag ser att ni bör sätta upp lappar vid bensinstationerna i detta område samt på en stormarknad. Fortfarande så ser jag att han är vid liv som sagt men han verkar hålla sig undan ert hem eftersom han är rädd för denna hund eller katt. Han verkar ha varit i närheten ett par gånger men har blivit bortjagad och eller rädd. Eftersom jag missade att svara på ditt mail i tid så har du en till minireading till godo. Påminn mig gärna om det bara om det är så att du hör av dig efter en längre tid. Lycka till med Tuffis, ser att chanserna är stora att ni hittar honom. Skriv på lapparna ni lägger upp att sonen vill ha tillbaka sin katt för att öka chansen att dessa personer känner empati för pojken och hör av sig. Hör av dig och berätta hur det går!

Mvh, Alva

30/7/2018 Hej, Ja nu har jag fått det, känns som att det finns hopp. Vi har en schäfer hund till granne, om det är den han inte gillar. Sedan har vi en katt till som kommer från samma kull som Tuffis men dom verkar trivas ihop. /—-

2/8/2018 Det du gav mig i förra mailet har stämt en del är med i en Facebook grupp för (missing animals i —-) och har fått att vissa tros ha sett Tuffis. vi har varit på dessa platser och ropat men ej något resultat. Tänkte om du kan kolla om Tuffis har varit eller är vid dessa områden. Den kartan som du hade ringat in har jag fått att han har varit på en gård (—– för ca 4 dagar sedan, verkar ha varit där några gånger). —– för ca 17 dagar sedan. —- gånger på 17 dagar. Sedan har vi hört att många katter är i ett område som kallas —- det ligger nära en tandlärka och skola. Kan detta vara någon hjälp. Känner en viss "panik" vi åker nämligen till Spanien nästa torsdag och hade så gärna velat hittat Tuffis innan 😞 vi kommer att sätta ut mat och vatten på vår altan och vi har en granne som kan hålla koll om han kommer.

Med vänlig hälsning

——-

2/8/2018 Hej! Nu ser jag att bilden klarnar mer angående Tuffis som både ogillar grannens Schäfer men som också blivit mer en del av den grupp katter som finns i området. Jag ser att folk kan hjälpa till genom att försöka få in Tuffis när han vill äta men det kan såklart vara svårt eftersom han inte vill vistas inomhus nu. Problemet är att han verkar trivas bra med sina kattkompisar och på den här tiden på året så har han inget behov av att vara inomhus. Det positva är att han lever och att han rör sig i området. Ni kommer att få tillbaka honom men det kan ta lite tid. —- är ett ställe och då just denna gård du nämner där det finns störst chans att få hem honom igen men det kan dröja till efter er Spanienresa. Jag råder dig att prata med de på —- men även de andra ställena där man sett honom. Dessa katter verkar följa varandra så kontakta andra kattägare i områdena där folk har sett honom för en av dessa kommer att lyckas att fånga in honom.

Bästa Hälsningar, Alva

20/8/2018 Glädjande besked! Tuffis kom hem förra veckan när vi var i Spanien och har varit hemma sedan dess. Hans kattbror är hos min mamma i —–, kan det vara så att Tuffis tycker Findus är dominant och nu när han inte är hemma så vill han vara kvar hemma? Grannhunden har nämligen inte alltid varit där och Tuffis har ju varit borta förut. Med vänlig hälsning —–

20/8/2018 Hej —–! Vad kul att höra att han är tillbaka:) Det kan vara Findus som är lite för dominant, absolut. Om eller när Findus kommer hem igen så är det bra att hålla lite koll på hur de beter sig med varandra och ta ett beslut efter det.

Mvh, Alva