Syttende Mai på ingång!

Bolsoy_kvadrat_largeKära läsare,
Det var en trevlig Fredagkväll som jag spenderade med lite vänner från Norge. Vi pratade bl.a. om Norges nationaldag och jag sa att jag kan få samtal dagarna före denna dag av kunder som inte hittar sina "bunader" (nationaldräkter). Tydligen så kostar dessa bonader från 30000 Nok och uppåt vilket jag inte hade en aning om så jag förstår att man blir stressad ifall man inte hittar en så dyrgrip. Intressant hur det kan skilja så mycket från nationaldagsfirandet i Norge i jämförelse med Sverige. Vad jag förstår så bär nästan alla (eller?) en bunad på nationaldagen och det tycker jag är fascinerande, att man håller så pass hårt i en tradition, oavsett ålder visar ju på en samhörighet som är väldigt stark. Skicka gärna bild på er med er bunad så lägger jag upp det här på sidan:) Glad 17:e Maj Norge!