Sverige kontra Frankrike och doftljus

Kära läsare,
Jag har förlängt min vistelse i Sverige och trivs jättebra bland vänner och familjen. Det är ju så mycket som är bra i Sverige och när man bott utomlands i ett par år så leder det till att man får en bättre överblick över saker som man kanske tagit för givet förut. Min vän som jag bor hos hade ett problem med sin balkongdörr och det enda som krävdes för att ordna det var ett par klick på bostadsförmedlingens sida och två dagar efteråt var det fixat och dessutom var killen som reparerade dörren väldigt trevlig. Samma var det när min väninna var här på besök förra helgen från Frankrike, hon blev så vänligt mottagen på restaurangerna och i affärer. Jag kände mig stolt över Sverige och människorna som bor här. I Frankrike är det inte så självklart att man får hjälp med att fixa saker hemma lika smidigt som i Sverige, jag har väntat på att en vattenläcka i badrummet ska ordnas i 2 månader nu och vi har haft 3 olika rörmokare där som gett olika prisförslag till vår privata hyresvärd som tycker att alla är för dyra. De har även lämnat kvar ett stort hål i väggen brevid badkaret….Det ska tydligen fixas säger de men jag vet inte när..Det där med att vara trevlig är inte heller en självklarhet i Paris. Det finns en massa bra saker i Frankrike också som är bättre än i Sverige men när det kommer till funktionalitet och vänlighet så toppar Sverige listan utan tvekan. Jag ska sätta igång med en reading nu och eftersom jag inte är hemma och kan slå på min doftfuktare med doftolja så tänder jag ett ljus från Durance här hemma hos min vän och lyssnar på healing therapy music.