Söndag – Veckans känslosamma dag

Den här bilden känns väldig mycket som en Söndag...

Kära läsare,
Idag är åter en sån där märklig dag vid namn Söndag. Det är den dagen på veckan då jag får flest samtal då många vill stilla en ångest, ofta gällande svår kärlek eller relationer. Det kan ofta vara i samband med något som skett under helgen. Ibland är det för att Söndagar kan kännas extra ensamma för de som är singlar och frågorna handlar då om när den där speciella personen dyker upp i ens liv. Det är en dag som knappast är neutral, den är fylld av känslor och funderingar. När jag växte upp så hade jag en barndomsvän som sa något i stil med “Idag är det Söndag, en s— dag och då är man deppig” även min egna mor har alltid varit nedstämd på Söndagar. Jag växte upp med känslan av att denna dag inte var någon bra dag för jag påverkades av min omgivning till den grad att jag fick en snevriden syn på en dag som egentligen som är alla andra, eller nja, den blir ju vad man gör den till. Det är inte en trevlig tanke att man som människa kan bli så pass påverkad utifrån och leva efter en syn på något som inte är ens egna uppfattning. Drar såklart paraleller här till mer allvarliga saker än bara uppfattningen av en veckodag. Det var inte förrän jag träffade människor som som inte hade samma negativa inställning till Söndagar som min syn förändrades. Idag är det Söndag och det betyder att hela dagen känns som om den vore inlindad i sammet, ursäktar om det låter obegripligt men så känns det, för er som undrar vad det innebär så är det en bra känsla:)