Söndag – Montparnassedag

AlvaSundayGreenDressMay2019

Hej på er alla!
Här ovan kommer en bild som jag tog innan jag stängde av datorn idag för att promenera till Montparnasse. Bilden la jag upp och sparade och nu sitter jag på ett café och skriver detta. Framför mig har jag det höga, mörkbruna och fula Montparnasseskyskrapan.

Ja det är inte en vacker byggnad men det är ett bra alternativ om man inte orkar köa för att åka upp i Eiffeltornet för att se hela Paris. Dessutom så har de en restaurang och bar på toppen.

Själva området kring Montparnasse är väldigt charmigt och det har blivit lite av en tradition att jag åker hit på Söndagarna. Det känns som ett Söndagsställe hpelt enkelt:)

Här finns det massor av crepesställen där de serverar cider ifrån små kopparvsom ser ut som kaffekoppar. Såhär står det bl.a på Internet om detta med cider och crepes “Serving cider with crêpes in France is a true tradition. Cider, or cidre, as we call it, is made from apples grown in Normandy and Bretagne (Brittany). Crêperies all over France serve cider, a key element in the tradition of eating crêpes“.

För min del blir det dock koreansk barbeque idag på ett trevligt ställe i området. Önskar er alla en fortsatt fin kväll.