Propolis och bikitt

Hej kära läsare!
Undrar vad ni har för er idag för det är väldigt tyst på linjerna. Mina mailkunder har varit aktiva men telefonkunderna sover tror jag;) Ni har kanske trevligare saker för er än att sitta i telefon på en Lördag, det gör ni rätt i. Jag har haft en konstig förkylningskänsla i kroppen i ett par dagar nu men den slår liksom inte ut helt och då tänker jag att det kanske är för att jag börjat äta lite mer vitaminer. Fick Mivitotal i julklapp så det kanske är det som gör att jag har starkare motståndskraft för vanligtvis blir jag i regel alltid sjuk när jag har flugit faktiskt, det är väl alla bakterier på flygplatsen…Jag fick tips av en vän som är expert inom alternativ medicin att prova propolis, även kallat bikitt och det kom på posten idag så vi får se om den hjälper för jag vill ut och jogga så fort som möjligt. Här är lite mera info om Propolis:

Den svenska lagstiftningen förhindrar oss att säga något annat än att Propolis är ett kosttillskott. Nedan presenteras generell information, studier och erfarenheter om Propolis.

Propolis eller Bikitt, har i flera oberoende studier visat sig ha god effekt på kroppens immunförsvar och motverkar förkylningssymtom i bihålor och luftrör samt god effekt mot infektioner i munhåla och svalg.

Redan hipokrates lovordade Propolis för dess läkande förmåga på både inre och yttre infektioner. Biet tillverkar det av vax och tunnflytande kåda och safter från trädets bark och blad. Propolis är det byggnadsmaterial som skyddar bisamhället från svamp, virus och bakterier. Propolis har en hög koncentration av flavonider vilket troligen är anledningen till dess antibiotiska egenskaper.

Propolis har historiskt använts som ett naturmedel vid: vanlig förkylning, influensa, urinvägsinfektion, inflammation i prostata, eksem, magkatarr och vid många andra sjukdomstillstånd. På senare år har oberoende studier visat på dess goda effekter och numer används propolis både som naturläkemedel och i traditionell läkarvård.

Propolis är starkt desinficerande och har även visat sig ha antibiotisk effekt.

Obs! kan ge allergiska reaktioner.

Näringsinnehåll:

Vitamin K
Vitamin A
Vitamin B1
Vitamin B2
Vitamin B3
Biotin
Albumin
Calcium
Magnesium
Järn
Zink
Kisel
Potassium
Fosfor
Mangan
Kobolt
Koppar
och 500 fler bioflavonider(vitamin P) än vad man funnit i Apelsiner.