Motorn

The Eiffel tower seen from a taxi on Saturday night

Halloj kära läsare!
Jag sitter i taxin på väg hem efter 11 dagar i Sverige. Sista natten snöade det lite blygsamt, som lite subtilt pudersnö (!). Luften var magnifik som alltid där, så fräscht och uppiggande. Det konstanta mörkret kändes lite märkligt. Man vänjer av sig efter alla år i Frankrike.

Julafton var, som väntat rörigt och livat…no comment. Ikväll (Fredag) loggar jag in runt 20.00 och då är jag inloggad till midnatt, på så sätt finns det tid för att prata med er och att svara på era mail. Tänker på det där med hur viktigt det är med tydliga planer i ens liv för att må bra.

Ja, visst, man kan må bra utan planer också men många av oss blir motiverade av att måla upp en bild framför oss bestående av saker som vi vill göra. Som en visuell tavla som man kan titta på och fokusera på. En tom tavla är inte alltid det bästa, särskilt ifall man behöver den där extra energin och motivationen för att se till att göra verklighet av sina planer. Ofta kliver jag in i en roll i mina samtal med er har jag lagt märke till och då är det när jag känner att det kan göra nytta. Min roll som problemfixare:

Vad pratar jag om? Jo, att lyssna, analysera, sortera och leverera lösningar. Förutom frågor om borttappade saker, framtiden, hälsa, ifall han/hon tänker på dig, ifall ni blir ett par etc så samlar jag in den fakta jag får in, min analys, känsla och lägger fram det som dyker upp. Jag blir resultatintiktad och vill hitta lösningar för er. Som en slags motor där det behövs, som en medmänniska som du kan dela dina tankar med. som en spådam men även som ett stöd och ett bollplank. En slags turbomotor (!) på din väg mot dina mål.

Det bästa är att jag gillar att hitta lösningar. Få saker är omöjliga. Nu är jag framme så detta var allt för nu. Vi hörs ikväll eller längre fram:)

Kram,
Alva