Livet i karantän

Kära läsare,
Det har varit lite tyst från mig här på hemsidan vilket kanske är konstigt eftersom jag faktiskt har en massa tid över till att uppdatera bloggen etc. Det är nu 23 dagar sen jag kom från Strasbourg och som jag har suttit hemma. Här i Frankrike såsom i många andra länder är det strikt karantän som gäller.

Vi får gå ut maximalt en timme per dag och max en kilometer hemifrån och då bara för att handla, sporta eller gå till doktorn etc. Alla restauranger, caféer och parker är stängda. Vi måste ha ID kort med oss samt ett papper där vi har fyllt i varför vi är ute.

Sedan igår får man bara sporta före 11.00 och efter 19.00 eftersom det var så mycket folk ute och joggade etc. Snart har det gått en månad sen jag fick träffa mina vänner och det börjar kännas ganska segt måste jag säga. Ljuspunkter mitt uppe i detta (lyxproblem) trots allt  är att prata och skriva med er, laga mat, middagar här hemma med tända ljus, träning och att busa med katten.

Ja, och självklart det fantastiska faktum att man är frisk än så länge. Många av er har frågat om virusets frammarsch och det verkar som om Norge kommer att få kontroll relativt snart. Sverige har en annan taktik såsom ni säkert läst om och det går att fundera kring vilken metod är bäst.

Jag har hela tiden kännt att Sverige ändå har ett långsiktigt tänk här som kan vara av värde. I Norge tror jag att siffrorna kommer att vara glädjande inom kort och att Sverige nog har ett par veckor kvar innan det lugnar ner sig. Här i Frankrike är det nog lite svårare eftersom det är så många invånare här.

Jag jobbar ofta till midnatt men ibland är det tyst och då är jag inte vid telefonen och väntar på samtal så ifall ni försökt nå mig men inte kommer fram så får ni gärna maila mig så ser jag till att vara där då ni ringer. Önskar er fortsatt bra vecka med hälsa och hopp om framtiden.

Här under kommer bilder från karantänen.

Kram,
Alva
ConfinementBusApril2020
ConfinementView2020 ConfinementJottaLaurent2020 ConfinementTulips2020 ConfinementCooking2020ConfinementCooking22020ConfinementWatson2020ConfinementWatson22020