Laktas – Bra när kroppen inte kan bryta ner laktos

Ett tips till alla er som har problem med laktos och med att smälta mat med laktos i, enzymen Laktas hjälper till att bryta ner laktosen. Här i Frankrike köper jag Laktas med jämna mellanrum eftersom jag inte smälter mat med laktos i och det kan vara ett tips till er alla som lider av matsmältningsbesvär p.g.a Laktos. Här kommer lite mer information från Wikipedia om Laktos och Laktas:

Laktosintolerans eller överkänslighet mot laktos (mjölksocker) orsakas av relativ brist på enzymet laktas och är ett normaltillstånd för en majoritet av världens vuxna befolkning. Detta enzym bryter ner laktos till de enkla sockerarterna glukos och galaktos. Vid enzymbrist bryts laktosen istället ner av tarmbakterier, vilket leder till buksmärtor, gasbildning och diarré.

Det händer att laktosintolerans förväxlas med riktig mjölkallergi, vilket är felaktigt. Överkänslighet för laktos är ingen allergi, eftersom det inte bildas några antikroppar i blodet mot laktos. Till skillnad från glutenintolerans blir tarmen hos en laktosintolerant inte skadad efter att man fått i sig laktos.

Comments

  1. Pingback: Ken

Comments are closed.