Kropp och själ

Kära läsare,
Jag såg nyligen på Nyhetsmorgon på TV4 (Sverige) där de pratade om olika oljor och hur bra de är för att smörja in kroppen med. Jag såg att kvinnan som pratade om detta hade en likadan burk med kokosnötsolja som jag har i kylen och jag provade med att smörja in ansiktet med det ikväll. La även till lite linfröolja och jag måste säga att kombinationen av dessa två oljor verkar väldigt mjukgörande. Det återstår att se ifall det har en positiv verkan på sikt men det är något jag kommer att testa iallafall. Länken till inslaget finns här.
För själen så tipsar jag idag om något så vanligt som ljudet av porlande vatten. Vi tänker kanske inte så ofta på alla ljud som vi tvingas lyssna på dagligen och ljud är ju något som vi inte kan stänga av i alla sammanhang. När man tvingas lyssna på ljud så kan det leda till stress som man kanske inte alltid tänker på eftersom ljud är något som vi tar för givet men det finns alternativ som är välgörande för just de intryck som vi får via hörseln och det kan fungera väldigt bra som avslappning. Testa med att försöka slappna av i ett tyst rum och lägg till lite ljud av porlande vatten, det kommer att kittla någonstans i övre ryggraden och du kommer att känna ett inre lugn som infinner sig i kropp och själ. Det är värt att testa. Ha en fin start på denna vecka så hörs vi via telefon och mail!