Katten Felix är äntligen hemma!

FelixJag fick ett mail av en mycket bekymrad matte till katten Felix den 15:e Februari. Mailet löd följande:

Hej, Jag skriver till dig i ren desperation efter att ha letat efter min älskade katt dag som natt sen han försvann ifrån balkongen i måndags 9/2. Han heter Felix, är tigerrandig med små tofsar på öronen, 3 år och har ALDRIG tidigare varit utomhus. Vart finns min lilla katt någonstans? Jag går under av oro över vad som hänt honom… Snälla om du kan se något om vart han befinner sig så hjälp mig. Kommer jag nånsin få tillbaka min katt? —-

Mitt svar till matten var:

Hej —-,
Tack för bilderna. Jag har en känsla av att Felix är vid liv och att han sprungit in i en trappuppgång inte för långt borta därifrån du bor. Jag känner att han har blivit matad av en kvinna och befinner sig nog hemma hos henne nu. Mitt tips är att du sätter upp lappar i området du bor samt i matäffären och i den närliggande skolan. Självklart bör du ropa efter honom och lägga fram mat på balkongen och ta en titt där flera gånger om dagen ifall den där kvinnan har släppt ut honom. Jag har en känsla av att han har klarat sig iallafall och att du kommer att kunna få tillbaks honom. Hör gärna av dig och berätta hur det går.
Mvh,
Alva

Efter detta mail så skickade vi ett par mail till varandra igen eftersom Felix inte kommit tillbaka men idag kom ett glädjande besked:

Hej, Ville bara tala om att min lilla katt hittades i måndags. Mager och väldigt trött men nu är han hemma i tryggheten igen!
—-

Tydligen är Felix mager och magsjuk men ägaren har tagit honom till veterinären och jag väntar på en uppdatering. Lyckligtvis kom han tillbaks och vi håller tummarna för honom. Ovan ser ni en bild på honom som ägaren gick med på att jag publicerar. Fin kille denna Felix, krya på dig lilla hjärtat!