Intervju med Erik på Alvas Egne Favoritter

Ericsolo Kära läsare i Norge och Sverige, Här kommer en intervju med Erik som jobbar på norska linjen Alvas Egne Favoritter tillsammans med Rauni (de jobbar olika skift på samma nummer). Erik är från Sverige men precis som vår spådam Ariel så är han bosatt i Berlin. Jag tänkte att det skulle vara bra att lägga upp en intervju med honom så att ni kan lära känna honom lite bättre. Alla som bor i Sverige som vill kontakta Erik för att bli spådda via telefon eller skriftligt kan maila mig här. (Samma pris som här)

Du kan väl börja med att nämna lite om dig själv, vart du kommer ifrån, etc? Jag är uppväxt i en liten by i Sverige där det är nära till allt. Nära till människor. Nära till naturen. Nära till det man inte alltid kan se vid första anblick.

1. Vad är din drivkraft i livet? Jag tror inte på drivkrafter som sådana. En drivkraft är snarare något jag kan se som en ledtråd för att nysta upp en önskan eller behov. För mig är det mer relevant att försöka nysta upp varför man har ett visst begär eller drivkraft, snarare än att blint försöka uppfylla den drömmen utan att fråga sig själv varför man gör det.

2. Vad kan man göra för att uppnå sina livsmål på bästa sätt? Samma där, försök analysera dina livsmål och fundera på varför det är viktigt. Det är ju onödigt att satsa all sin energi på att bli rik och berömd om det egentliga skälet till att man vill bli rik och berömd är att man söker erkännande och respekt för det man åstadkommit. För i det specifika fallet kan du ju då snarare direkt åka och jobba som biståndsarbetare i ett utsatt område, så kommer sedan de allra flesta människor beundra dig för ditt mod och din strävan att hjälpa andra. Plus att det vore långt mer konstruktivt att hjälpa andra än att sätta sitt ego i första hand. Så som sagt, reflektera över dina livsmål och varför de finns där. Kanske kommer du fram till att du inte behöver dem.

3. Vad är du för stjärntecken och tycker du att beskrivningen av ditt stjärntecken överensstämmer med hur du är? Jag är jungfru, vilket överhuvudtaget inte stämmer överens med hur jag är som person. Jag är ganska slarvig, är inte nämnvärt intresserad av detaljer och en rad andra saker. Just det faktum att mitt stjärntecken stämmer så dåligt har nog hjälpt mig att ta min andliga sida mer som en rekommendation än en definitiv sanning. För handlar astrologi, tarot och spiritualitet mer om att vara medveten om vilka förutsättningar det finns i ens liv just då, snarare än att ta allt som dyker upp som en definitivt sanning. Även om alla tecken under en tarot-sejour tyder på att en stark romans finns runt hörnet så kommer ju inte den att inträffa om man bara sitter hemma och väntar på att det ska se. Korten och stjärnorna hjälper oss bara att se vad som kan hända om vi tillåter det, i slutändan är det upp till oss själva att ta ansvar för våra liv och ge bästa möjliga förutsättningar för att det som finns runtomkring oss ska kunna inträffa.

4. Hur tycker du en bra spådam/spåman  är? Lyhörd, klok, lugn och tydlig. Vad jag menar med tydlig är lite samma sak som det jag var inne på tidigare. Även om korten, stjärnorna och andarna gång på gång förkunnar att du är en person som har alla förutsättningar som finns för att lyckas ordentligt här i livet så kommer ju inte det att inträffa om du själv väljer att sitta hemma ensam och dricka öl varenda kväll.


5. Vad anser du vara din styrka som spådam/spåman? Jag tycker att jag är duktig för att jag är bra på att applicera de förutsättningar som finns på din livssituation, och kan tipsa om hur du kan få bäst utdelning på de tecken som korten antyder just då. Jag är även bra på att motivera, så att du vågar ta steget i de fall en utmaning kan kännas stor eller svåröverkomlig.


6. På vilket sätt kan du hjälpa människor som är i behov av vägledning? I princip samma svar som på föregående fråga. Jag är bra på att analysera behov, se vad som behöver göras för att förbättra en situation, och jag vet av egen erfarenhet att man ofta måste m misslyckas tio gånger för att lyckas en, så jag är duktig på att förklara hur viktigt det är att inte ge upp bara för att saker och ting inte alltid går som man vill.

Erik når ni på nummer (Norge) 820 959 59 (26.00/min). Ta gärna en titt på veckoschemat för att se vilka tider Erik är inloggad på linjen.