Inlägg av Ariel

Bootfahrt an der Spree

Igår ble det endelig anledning igjen til å gå en tur på vannet. Spree er en stor elv som ligger igjennom Berlin og leder til andre små elver og sjøer utenfor byen. Min venn jobber som kaptein på en mindre leiebåt, men ettersom ingen reserveringer hadde blitt gjort denne dagen, fikk jeg fylle båten med venner og vi tok en lang dagstur til Muggelsee som ligger ca. 18 km fra Berlin sentrum. boat trip 2016 (1)Stor del av dette området var ferieområde i det gamle øst Tyskland og selv om selve Berlin er nå så godt som modernisert, finner mann enda litt av den gamle østen i dette området. For eksempel koster kaffe og kaker halfparten så lite bare noen få kilometer fra byen gamle damer med hårfasong fra 80 tallet. Det liker jeg.  boat trip 2016 2 (1)Det er også interresant å se alle de utrolig godt bevarte sommerhusene og hyttene som ligger langs elven og sannsynligvis ikke har forandret seg mye på 40-50 år.

Ellers blir jeg her ved linjen stort sett i kveld, kanskje stikker jeg en tur i butikken men om jeg ikke svarer er det bare å prøve igjen litt senere. Ønsker dere en fortsatt strålende dag.

Ariel