Inlägg av Ariel

NorilskHei alle sammen!
Jeg har vært lit inn og ut av linjen de siste ukene og noen ganger borte i flere dager, dette beklager jeg! Grunnen er at jeg har vært og reist rundt og så har det vært utrolig mye å gjøre i studiene mine. Hvis noen ikke hadde fått med seg det, så studerer jeg nå i Norilsk2Norge i en liten stund men forsøker å holde den andre foten i Tyskland. Det er så kalt ute i dag at jeg ikke orker til studioet mitt så jeg blir nok stabilt på linjen her hjemme i kveld. Hadde glemt hvor kalt det kan bli i Norge! Skal være -10 °C her i dag, men det får meg til å tenke på de menneskene som bor i en av verdens kaldeste storbyer i nord Russland, Norilsk. Der er gjennomsnittlig temperatur på hele året -10 °C… Norilsk3Når de har kalde dager så går det til -50 °C! Uff. Så er det helt mørkt (altså ikke et minutt av lys) hele to måneder i året. Dette er en industri by som ble bygget for det meste av Stalin, har omtrent like mange innbyggere som Trondheim og skal også være en av de mest forurensede byer i hele verden. Så jeg skal ikke klage mer over kulde eller mørke. Faktisk synes det er et eller annet ganske fasinerende med denne byen etter å ha lest om den, kan kanskje høres litt rart ut. Hva gjør disse menneskene for å ha det gøy? Legger til et par bilder her for moro skyld. Håper ellers dere har det koselig i November stemningen, dere kan i all fall være glade dere ikke bor i Norilsk 🙂 /Ariel