En tydligare och mer nyanserad bild av Vågen

libraKära läsare,
Vi har klivit in Vågens tid nu då de fyller år, en efter en. Jag har läst och studerat astrologi sedan jag var kring 13 år gammal och mitt intresse för alla tecken har och är fortsatt väldigt starkt. Under alla år så har jag studerat de olika tecknena på nära håll och då särkskilt på de personliga horsokopen som säger så mycket mer än bara ett soltecken kan avslöja. Jag kan mina vänners och familjers personliga horoskop utantill…det är ganska neurotiskt haha, så starkt är intresset. Det finns folk som känner igen sig väl i sina solteckenbeskrivningar och sen finns det de som inte alls känner att det stämmer och det kan såklart ha med dominerande aspekter att göra. Varje gång ni ringer eller skriver till mig så frågar jag er om era födelsedatum, efter alla dessa år så har det byggts upp en jättebank i mitt huvud innehållande information som man inte kan läsa om i böckerna. Eftersom det nu är Vågen som fyller år så tänkte jag nämna några saker här om vad jag har noterat under årens gång.

Kära Vågar, visst är ni diplomatiska men ni kan också vara rena motsatsen. Ni känner oftast starka sympatier eller antipatier när det gäller olika sakfrågor och när det kommer till något som inte faller er i smaken så kan ni ryta till men en tydlighet som inte kan misstolkas! Ni beskrivs ofta som mjuka personligheter och det är delvis sant men det finns en betydligt tuffare skara Vågar som bara visar sin mjukare sida för ett väldigt fåtal personer.

Det som står om Vågens romantiska sida är något som känns aningen överdrivet. Visst gillar ni uppvaktning och att skapa en speciell stämning men det får inte bli för mycket av det heller. Ni kan vara rätt så direkta och oromantiska och föredra ett mer direkt sätt att kommunicera på.

Vågen är ett lufttecken men ter sig ibland som ett envist jordtecken när det gäller deras åsikter om saker och ting. Luftens lite svävande och öppna energi kan bli väldigt kraftfull och bestämd här, tänk er stark vind som blåser åt ett håll, det råder ingen tvekan om vilket håll vinden blåset mot när allting runtomkring svajar.

Att Vågen gillar stil och kvalité är inget nytt men Vågens lite mer snobbiga sidor nämns inte så mycket i böckerna. Här har vi ett tecken som kan vara långt mycket snobbigare är självaste snobbeliten bestående av Stenbockar och Lejon.

Sist men inte minst, Vågen är ett tecken som lägger märke till små detaljer likt en Jungfru och det kan handla om allt mellan specifika personlighetsdrag, en liten skönhetsfläck eller vad någon sa i ett specifikt ögonblick för tre år sen. Vågar kan prata om något ämne och vara väldigt fokuserade på det samtidigt som de lägger märke till varenda liten detalj runtomkring, det är en förmåga som är fascinerande eftersom de också gör det på ett sätt som inte märks utåt sett.