Det där med passbilder…

PassAlva copyKära läsare, Ni vet säkert hur det är att ta passbilder? Det var mitt fjärde försök sen ett par veckor tillbaka att få en passbild som jag kan känna mig någorlunda ok med under 5 år framåt. I min förra passbild så såg jag väldigt spänd ut och jag fick förklara ett antal gånger varför. Det är en lite lustig historia även om den på ett sätt är en skildring av åldrande på ett lite ledsamt sätt antar jag. Jag skulle ta bilder för mitt pass ett antal år sen och i fotokabinen så sitter det en äldre dam som ber mig om råd eller något för att ta sina bilder. Efter att damen är klar så ska jag sätta mig på sätet och ta mina bilder men attackeras av en alltför stark urindoft i själva kabinen… Jag inser snabbt att jag inte bör sitta på sitsen utan spänner lårmusklerna och böjer mig ner för att få rätt höjd på bilderna till passet. Det var bråttom att ordna passet så det var bara att le och försöka att se avslappnad ut. Resultatet blev som förväntat, aningen stelt. Det blev ju godkänt iallafall vilket är bra eftersom de har massa regler kring hur ett passfoto får se ut. När det väl blev dags nu igen för lite foton så kände jag att jag ville få en bild som ser ok ut iallafall. Det blev 4 rundor som sagt men det är iallafall en ok bild tycker jag. Sen ska de ju godkänna den när jag väl ansöker om passet, vi får se…