2-3 lättare dagar i veckan – om det tråkiga ämnet bantning…

soppaKära läsare, Snart är våren här och vissa av oss har dragit på oss en hel del extrakilon efter Julen som inte velat ge med sig. Jag är definitivt en av dom och även om jag håller igång och tränar regelbundet så hjälper det knappast om jag slarvar med maten. Jag tillhör kategorin människor som aldrig bantat i hela mitt liv och som äter mycket och bryr mig inte särskilt mycket om kalorier och dylikt. Men nu känner jag faktiskt att jag surnar till lite grann på mig själv eftersom träningen inte räcker för att jag ska kunna gå ner några kilon. Eftersom jag känner mig själv och vet att jag inte kommer att stå ut med några galna dieter så tänkte jag bara göra som så att jag dricker smoothies på morgonen och äter soppa till lunch och middag i 2-3 dagar i veckan, resten av veckan äter jag som vanligt. Jag kommer att träna som vanligt 3-4 gånger i veckan och varvar styrketräning med konditionsträning. Vi får se om det ger resultat…

Min smoothie idag bestod av: Banan, blåbär, torkade aprikoser, chiafrön, vatten, honung och apelsin

Soppan "De som egentligen inte gillar att banta" består av: Potatis, vatten, linser, lite ris, morötter, gröna bönor, purjolök, champinjoner, rova (majrova), tomatsås, olivolja, vitlök, gul lök, salt, peppar, timjan, lagerblad, oregano, harisa (stark tomatpuré) och tomatpuré